Rusya, Zircon füzesi denemesi yaptı

Rusya, Zircon füzesi denemesi yaptı



Rusya bugün, yeni bir Zircon füze denemesini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Zircon füzesi, Barents denizindeki Amiral Gorşkov firkateyninden kuzey kutbundaki Beyaz Deniz’de bulunan bir hedefe ateşlendi.

Rusya Savunma Bakanlığı, yaklaşık bin km ötede bulunan hedefin “başarıyla vurulduğunu” bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ateşlemenin, “yeni Rus silahlarını deneme” kapsamında yapıldığı belirtildi.

Zircon füzesinin ilk denemesi, Ekim 2020’de yapılmış ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “bu büyük olayı” memnuniyetle karşılamıştı.

O zamandan beri başka denemeler de yapıldı ve füzeler Amiral Gorşkov firkateyninden ya da suya batmış denizaltıdan ateşlendi.

En fazla yaklaşık bin km menzili olan Zircon füzeleri, Rus donanmasının denizaltılarını ve yüzey gemilerini donatacak. 

Ukrayna’ya 24 Şubat’ta taarruz başlatan Rusya, Ukrayna’da hipersonik Kinjal füzelerini kullandığını duyurmuştu. Bu füzenin ilk kez savaşta kullanıldığı düşünülüyor. Moskova, denemeler dışında bu füzelerin kullanıldığını hiç açıklamamıştı.

Kinjal ve Zircon hipersonik füzeleri, Rusya’nın geliştirdiği yeni silah ailesine ait. Putin, bu silahları, “yenilmez” olarak nitelendiriyor.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

1 Yorumlar

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

  1. Kinjal ve Zircon hipersonik füzeleri, Rusya’nın geliştirdiği yeni silah ailesine ait. Putin, bu silahları, “yenilmez” olarak nitelendiriyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski