Rayyan, 4 gündür o kuyuda!


Rayyan, 4 gündür o kuyuda! Fas'ta kurtarma operasyonunda kritik aşama


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Fas'ın kuzeyindeki Şafşavan kentinde 32 metre derinliğindeki kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan'ı kurtarma çalışmalarında küçük çapta toprak kayması yaşandı.



Fas'ın kuzeyindeki Şafşavan kentinde 32 metre derinliğindeki kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayyan'ı kurtarma çalışmalarında küçük çapta toprak kayması yaşandığı öğrenildi.Rayyan'ı kurtarma çalışmaları 4. gününde devam ederken; ekipler çocuğu kurtarmak için açtıkları tünele girdiler. Rayan'ın sağlık durumuna ilişkin henüz net bir bilgi yok, ekipler günlerdir kurtarılmayı bekleyen çocuğu sağlam bir şekilde bulmayı umuyor.

TÜNELE GİRDİLER

Kurtarma ekipleri kuyunun ağzının dar olması ve bölgede toprak kayması riski olması üzerine çocuğun düştüğü kuyuya paralel bir çukur kazdı. Kazılan çukurdan çocuğun olduğu kuyuya yatay bir kazı yapılarak beton borular yerleştirildi. Gelen son bilgi ekiplerin açtıkları tünele girdikleri yönünde. Kurtarma ekiplerine anında müdahale edebilmek için sağlık görevlileri de eşlik ediyor.İşlemin ne kadar süreceği bilinmezken, tünele giren kurtarma ekipleri Rayan'ı sağlam bir şekilde bulmayı umuyor.

UMUTLAR YERİNİ ENDİŞEYE BIRAKTI

Kurtarma ekipleri kuyunun içine gönderdikleri kamera ile çocuğun durumunu sık sık kontrol ediyor. İlk başlarda çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken zaman ilerledikçe ekipler çocuğun hayatından endişe etmeye başladı.Kurtarma komitesi başkanı Abdelhadi Temrani,"Çocuğun durumunu şu anda belirlemek mümkün değil. Ama hayatta olduğunu umuyoruz." dedi.Kuyuya gönderilen bir ip aracılığı ile çocuğa su, yiyecek ve oksijen maskesi gönderiliyor

TOPOGRAFİK MÜHENDİSLİK UZMANLARI BÖLGEYE ÇAĞIRILDI

Rayan'ın düştüğü kuyunun ağzının çok dar olması ve bölgede toprak kayması tehlikesi olması ekiplerin işini oldukça zorlaştırıyor. Kurtarma ekipleri kuyunun dar olması nedeniyle direk aşağı inemiyor bu nedenle toprak kayma riski de dikkate alınarak çocuğun düştüğü kuyuya paralel bir çukur açıldı.

YATAY SONDAJ OPERASYONUNA BAŞLANDI

Fas'ın resmi televizyon kanalı, ekiplerin yaklaşık 76 saattir çalışmalarına devam ettiğini belirterek çocuğun kurtarılması için beton borular kullanılarak yatay sondaj operasyonuna başlandığını açıkladı. Yatay kazı işlemi 8 metrelik bir mesafeyi içeriyor ve uzmanlar tarafından yapılıyor.

ANNE VE BABADAN AÇIKLAMA

Çocuk kuyuya düştüğü sırada yanında olan babası Khalid Agoram yaptığı açıklamada, "Rayan yanımdaydı. Bir anda düştü hemen yetkililere haber verdik, tüm bölge sakinleri bize destek olmaya geldi. Herkes onun canlı çıkması ve gün sonunda onu kollarımıza alabilmemiz için elinden geleni yapıyor" dedi.Annesi ise "O kuyudan canlı ve güvenli bir şekilde çıkması için Tanrı'ya dua ediyorum ve yalvarıyorum" diye konuştu.

TÜM DÜNYA İZLİYOR

Fas hükümeti dün gece yaptığı açıklamada, çocuğu kurtarmak için tüm çabaların devam ettiğini belirtirken kasaba halkı kurtarma çabalarına yardım etmek bekleyişini sürdürüyor.Kurtarma çabaları sadece ülkede değil tüm dünyada dikkat çekerken #SaveRayan etiketi ile çalışmalar bir çok sosyal medya platformundan canlı olarak izlenebiliyor.

YÜZLERCE KİŞİ YOLLARA DÖKÜLDÜ

Rayan'ı kurtarma operasyonunun Fas ve dünya kamuoyunda geniş yer bulmasının ardından yüzlerce kişi kazı çalışmasının olduğu İğran köyüne ulaşmaya çalışıyor. Polis kazı alanındaki insan yoğunluğunu azaltmaya çalışırken, köye girişler de kontrol altına aldı.

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski