KYK Borçları Siliniyor mu Silinecek mi

KYK Borçları Siliniyor mu? Silinecek mi

Milyonlarca genç Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçları için yeni bir düzenleme bekliyor. 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Saraçhane Meydanı'ndaki 15 Temmuz anma programında yaptığı konuşmada, KYK müjdesi için de ilk Kabine Toplantısını işaret etti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 
Öğrencilerin eğitimine olan net desteğin sürmesi için faizlerin silinmesi öğrencilerin yalnızca ana parayı ödemesi gündemde. Yeni kredi alacaklar için ise farklı formüller değerlendiriliyor. 
Peki, KYK kredi borcu faizleri tamamen silinecek mi ya da bir yapılandırma mı olacak?
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

KYK borcu faizleri silinecek mi? Düzenleme nasıl olacak? 

Gözler Kabine Toplantısı'nda! Başkan Erdoğan açıklayacak | İşte masadaki formüller.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da pazartesi gününü işaret etti. Kasapoğlu, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak" diye konuştu.

2 Yorumlar

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

  1. Faziler silinecek. bu da çok güzel bir haber ki...

    YanıtlaSil
  2. Faizler silinecek. bu da çok güzel bir haber ki...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski