Putin: Ukrayna, görüşmeleri çıkmaza soktu

Putin: "Ukrayna, görüşmeleri çıkmaza soktu"



Rusya lideri Putin, Ukrayna'nın, İstanbul'da yapılan görüşmelerde varılan uzlaşmadan uzaklaştığını söyledi.
Putin, Buça il ilgili olarak, haber ve görüntülerin sahte olduğunu kaydetti.


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Rusya ile Ukrayna’nın mart sonunda İstanbul’da yaptığı görüşmede belirli bir anlaşma seviyesine ulaştığını ve fakat Ukrayna tarafının daha sonra bu anlaşmalardan uzaklaştığını söyledi.

Ukrayna ile görüşmelerinin çıkmaza girmiş gibi göründüğünü bildiren Putin, “İstanbul’da belli bir anlaşma seviyesine vardık, söz konusu anlaşmalar Ukrayna için güvenlik garantilerini içeriyordu ve Ukrayna için olacak bu garantiler, Kırım, Sivastopol ve Donbass topraklarında geçerli olmayacaktı” dedi.

Rusya devlet Başkanı, “Biz de anlaşmaların devamını sağlayacak koşulların yaratılması için adımlar attık. Fakat bunlara karşın, Buça’daki provokasyonla ve en önemlisi de Ukrayna tarafının İstanbul’da varılan anlaşmalardan sapmasıyla karşılaştık” diye ekledi.

Ukrayna’nın, İstanbul’daki görüşmelerde üstünde anlaşılan prensiplere aykırı olarak, güvenlik garantisi talepleri ile Kırım ve Donbass konularını birbirinden ayırdığını ve iki konunun ayrı ayrı müzakere edilmesini istediğini kaydeden Rusya Devlet Başkanı, “Yani Ukraynalılar durumu kendileri için de bizim için de yeniden çıkmaza soktular” dedi.

Putin, Ukrayna’nın Buça kasabasında bir dizi sivilin Rus askerleri tarafından öldürüldüğü iddiasına ilişkin haber ve görüntülerin sahte olduğunu söyledi.

Yaptırımlar 

Putin, Belaruslu mevkidaşı Aleksandr Lukaşenko ile Rusya’nın Amur bölgesinde yaptığı görüşmeden sonra, yaptırımlarla Rusya ve Belarus’un tecrit edilmesi girişimlerine karşı koyacaklarını belirtti.

Putin, “Batı, Rusya ve Belarus’a karşı topyekûn yaptırım savaşı açmışken iki ülkenin aralarındaki entegrasyonu güçlendirmesi çok önemlidir” dedi.

Putin, Ukrayna ile barış görüşmelerinin başlamasının büyük ölçüde Lukaşenko’nun sayesinde olduğunu belirtti. Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki ilk üç tur görüşme Belarus’ta yapılmıştı.

“Trajedi”


Rusya lideri, ülkesinin askerî operasyon sürdürdüğü Ukrayna’da yaşananları “trajedi” olarak nitelendirdi ve ”Ukrayna’da olanlar bir trajedi, fakat Rusya’nın bundan başka seçeneği kalmamıştı” dedi.

Putin, “Rusya’ya karşı başlatılan yıldırım yaptırım harekâtı başarısız oldu, Rusya’nın sanayii ve finans sistemi hâlâ işliyor. Ekonomimiz ve finans sistemimiz sağlam bir biçimde ayakları üstünde duruyor” diye ekledi.

Rusya Devlet Başkanı, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar hakkında batı ülkelerinde “eninde sonunda sağduyunun üstün geleceğine inandığını” söyledi ve Rusya ekonomisinin yaptırımlar nedeniyle oluşan yeni duruma uyum sağlayacağından şüphesi olmadığını belirtti.

Putin, “Her şey, zincir halkalarının birbirine bağlanmış olması gibi birbirlerine bağlı. Partnerlerimiz durumu daha da kötüye götürürlerse, durum onlar için de kötüleşecek” diye konuştu.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski