Devlet Başkanlarından Birbirlerine Ağır Küfürler

Putin ve Biden Ağır Küfürler

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ABD seçimlerine karıştığına dair iddialar üzerine çok sert açıklamalarda bulunmuştu.
Biden, ABC News'e verdiği röportajda sert bir şekilde Rusya ve Putin'i hedef almış, "Bence, Rusya'nın lideri Putin bir katil" demişti. ABD Başkanı Biden ayrıca, "Moskova, seçimlere karıştığı için bedel ödeyecek" ifadesinde bulunmuş, bunun ne olacağına ilişkin soruya ise ABD Başkanı, "Kısa süre içinde göreceksiniz" yanıtını vermişti.

Devlet Başkanlarından Birbirlerine Ağır Küfürler

"İLİŞKİLER GÖZDEN GEÇİRİLECEK"

Biden'ın bu sözlerine Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Biden'ın açıklamaları Rusya ile ilişki kurmak istemediğini gösteriyor. Biden'ın Putin'e dair sözleri teammül dışı ve çok kötü, ilişkimizi gözden geçireceğiz" denildi.Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov ayrıca, geri çağrılan Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile Putin'in yapılan açıklamalar hakkında görüşme planı olmadığını söyledi.

"DİYALOG SAYGIDAN OLDUKÇA UZAK"

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov'dan gelen açıklamada "ABD yönetimi, ülke içindeki istikrarsızlık durumu nedeniyle dış aktörleri suçluyor. Washington'un eylemleri ikili ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmuyor. Amerikan yönetiminin bu tavrı, acil sorunlara karşı çözüm bulmak için eşit ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloga uzak" ifadelerine yer verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ ZAHAROVA'DAN AÇIKLAMA

Washinton ile Moskova hattında gerileme yol açan ABD Başkanı Biden'ın sözleri üzerine Moskova yönetimi, ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov'u istişarelerde bulunmak üzere Rusya'ya çağırdığını duyurdu. Açıklama, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova açıklamada, "Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD ile ilişkiler bağlamında ne yapılacağını ve nereye taşınacağını analiz etmek üzere istişarelerde bulunmak üzere Moskova'ya çağırıldı" ifadelerini kullandı.


-------------------------------------------------------------------- 

1 Yorumlar

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Yorum Gönder

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski