Vatandaşlar Neden konkordato istedi

3 vatandaş konkordato istedi

Vatandaşlar Neden konkordato istedi
Vatandaşlar Neden konkordato istedi
Döviz kuru ve kredi faizlerindeki artış nedeniyle ödeme sıkıntısı yaşayan birçok şirket konkordato ilan ederken dün bir ilk yaşandı. Aydın ve Mersin'de şirketlerine şahsi kefaleti olan 3 vatandaş mahkemeye konkordato başvurusunda bulundu. Vatandaş konkordato ilan edince mahkeme bir serbest mali müşaviri, komiser olarak atıyor.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, kişisel olarak konkordato ilan Ahmet Şengel, yaşadıklarını anlattı. Ahmet Şengel, Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz dedi.

Kuşadası'nda faaliyet gösteren bir inşaat şirketinin sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato için mahkemeye başvurdu. Şirketin kredilerine kişisel mal varlığı ile kefil olduğu için bankaların bu yönde girişimlerde bulunduğunu söyleyen Şengel, Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz dedi.

Bankaların yaşanan ekonomik sıkıntıları fırsata çevirmeye çalıştıklarını da ileri süren Ahmet Şengel, "Çok acımasız davranıyorlar. Mal varlığımız borçların çok üzerinde. Bankalar dışında kimseye borcumuz yok. Bankalara olan kredilerimizi yeniden yapılandıramadığımız için firma olarak konkordato ilan ettik. Piyasalar sıkışık satışlarımız bu kredileri ödemeye yeterli gelmediği için bu yola başvurduk. Şirket olarak mal varlığımız borçlarımızdan çok daha fazla. Şahsi olarak başvurmamızın nedeni, şirkete verdiğimiz şahsi kefalet nedeniyledir. Şahsi mal varlığımız da şirketin borçlarının çok üzerindedir. Şahsi mallarımıza her hangi bir şey gelmemesi için bu yolu başvurduk." dedi.

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski