Liselere giriş sınavı değişti mi

Ziya Selçuk: Liselere giriş sınavı haziranda olabilir

Liselere giriş sınavı değişti mi
Liselere giriş sınavı değişti mi
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, liselere giriş sınavı (LGS) için, "Sınavla ilgili takvim üç hafta içinde açıklanacak. Haziran ayı içinde olabilir ama daha netleşmedi" dedi.
Sözleşmeli öğretmenlik kalkmayacak ve mülakatta iyileştirme olacak. Kolejlerde düşük ücretle çalışan öğretmenlere destek verilecek. Yüksek lisans yapan öğretmenlerin ücretinde artış yapılacak. 12’nci sınıflar için düşünülen pilot uygulama eylülde başlayacak. Bu yıl liselere giriş sınavı haziran ayında düzenlenebilir.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nda öngörülen çalışmaların pilot uygulamaların ardından gerçekleşeceğini söyledi. Okul öncesinin üç yıl sonra zorunlu hale geleceğini, geçişin altyapı planlamalarıyla birlikte zamana yayılacağını, özel okullarda çalışan öğretmenlerin en düşük ücretleri konusunda bir standart belirleme hedefleri olduğunu, liselere giriş sınavının haziranda olmasını planladıklarını, sözleşmeli öğretmenliğin kalkmayacağını, öğretmenliğe girişte mülakatların devam edeceğini anlatan Bakan Selçuk, Hürriyet gazetesinden Nuran Çakmakçı’nın sorularını yanıtladı.


Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski