İTO Başkanından Dolara Karşılık

İTO Başkanından Dolara Karşılık

İTO Başkanı Avdagiç: Üçlü sarmaldan üçlü yapılanmaya geçelim

İTO Başkanından Dolara Karşılık
İTO Başkanından Dolara Karşılık
#İşiniAnlat'a bu hafta İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç konuk oldu. Kurdaki hareketliliğin iş dünyasını yönetilmesi güç bir sürece soktuğunu vurgulayan Avdagiç, piyasaları rahatlatmak için şu önerileri sıraladı: Merkez Bankası Para Politikası Kurulu piyasanın ve yurtdışı yatırımcının beklentisinin karşılayacak bir karar almalı, üçlü sarmaldan üçlü yapılanmaya geçilmeli, kaynaklar üretime yönlendirilmeli, katma değer oluşturacak süreçlere yatırım yapılmalı
Türkiye'deki şirketlerin üçte birini oluşturan 400 bin İstanbullu firmayı temsil eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Naime Sert'in #İşiniAnlat konuğu oldu. Kurdaki hareketliliğin tüm iş dünyasını yönetilmesi güç bir sürece soktuğunu vurgulayan Avdagiç, çözüm olarak üçlü sarmaldan üçlü yapılanmaya geçilmesini önerdi. Türkiye'nin faiz, enflasyon ve kur sarmalından üretim, ihracat ve yatırımla kurtulabileceğini belirten Avdagiç, bunun için kaynakların üretime yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Kurdaki hareket nedeniyle para her zamankinden daha pahalı. Bu durum İTO üyelerini nasıl etkiledi?

Kurun bu kadar hızlı yükselmesi sadece İTO üyelerini değil Türkiye'de iş yapan herkesi olumsuz etkileyen bir unsur. Böyle durumlarda piyasadaki alım -satım ve fiyatlama süreçlerini akamete uğratır, piyasanın önemli kısmı 'Dur bakalım' moduna girer.

Bazı firmaların kurları bahane ederek ürünlerine zam yaptığı ortaya çıktı, Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Üretici de tüketici de mağdur olmak istemiyor. Bu durum nasıl aşılacak?

Bu konunun çözümü için piyasada dengelerin kurulması lazım. Stabil bir piyasaya geçilirse, kısa ve orta vadede firmalar daha doğru fiyatlama yapacaktır.

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski