Türkiye'nin Yeni Eğitim Sistemi

Türkiye'nin Yeni Eğitim Sistemi

Türkiye'nin Yeni Eğitim Sistemi
Türkiye'nin Yeni Eğitim Sistemi
Son dakika: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni eğitim sistemini anlattı
Son dakika... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim sistemiyle ilgili olarak önemli mesajlar verdi. Selçuk, yeni eğitim sisteminin ahlak üzerine kurulacağını vurgulayarak, "İnsan temelli bir eğitim anlayışı kuracağız" dedi. Selçuk, "Temel kavramımız adalet olacak. Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım. Bunu yaparken adaleti şiar edinmek vurgulamak istediğim şey. Bizim önceliklerimiz olacak. dezavantajlı çocuklar, öğretmenler önceliklerimiz olacak. Veriye dayalı bir politika üreteceğiz" ifadelerini kullandı

"DİPLOMA TEMELLİ BİR ANLAYIŞ DEĞİL..."

MEB'in big data ve yapay zeka için en yapabileceği için çalışmalar var. Enformasyonun bilgiye dönüşmesi gerekiyor, bilginin olması yetmiyor bilgeliğe dönüşmesi gerekiyor. Ana konularla ilgili vizyon belgelerimizi hazırlıyoruz. Uluslararası kuruluşların parametreleri üzerinden düzenlenecek. Şeffaf olmayı çok arzuluyoruz. Gizlediğimiz şeylerin çocuklarımızın hayrına olmadığı açık.

Biz bir gökdelen inşa ediyoruz. Bunun için elbirliği ile bir milli mutabakat sağlamamız gerekiyor. Biz eğitime belli bir kapalı alanda kurum olarak görmüyoruz. Demokrasi ile, ekonomi ile doğrudan ilişkili. Diploma temelli değil, vasıf temelli bir anlayış sergileyeceğiz. Bize biraz izin verin, biraz çalışalım. Hemen bir şey yapalım isterseniz, eski hataları tekrarlarız. Biz ya gemimizi inşa ederiz, ya da sel bizi alır götürür."

PERFORMANS SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız" dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlere sağlık özrü konusunda bir kolaylık, rahatlama getirileceğini bildirdi.

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski