Kazanan Türkiye Olacak

Ve hazırlıklar başladı! Kazanan Türkiye olacak

Kazanan Türkiye Olacak
Kazanan Türkiye Olacak
Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Ali Osman Akat, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından en az etkilenecek olan ülkelerden birinin de Türkiye olacağını belirtti.
Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye`nin, ABD ile Çin arasındaki "ticaret savaşı"ndan kazançlı çıkabileceğini belirterek, "Biliyoruz ki bu krizin büyük aktörleri ve savaşın büyük taraflarının ithalat ve ihracat rakamlarıyla karşılaştırıldığında, en az etkilenecek olan ülkelerden biri Türkiye olacaktır." dedi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Türk-Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, artık küresel güçlerin  eskisi gibi savaşarak yara almak yerine, "ticaret savaşı"na girdiğini  vurgulayarak, söz konusu ticaret savaşını da silahları etkisiz kılacak  stratejiler üreterek, avantaj yaratacak projeler yürüterek yaptıklarını söyledi.

Hamlelerin artık bu şekilde yapıldığını anlatan Akat, "Artık  savaşların yerini, küresel ticaret savaşları aldı." dedi.


Akat, ABD ile Çin arasındaki "ticaret savaşı"nın sonuçlarına ilişkin,  "Taş taşa çarpar, ikisinden de bir şeyler dökülür" benzetmesini yaparak,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar büyük ve global bir ticaret savaşının sonucunda sadece  ekonomik kayıp olmaz. Savaşın tüm taraflarında siyasi, kültürel ve demografik  değişiklikler de olacaktır. O nedenle misilleme maliyeti sadece rakamlarla  ölçülmemelidir. Umarım, insanlığın rekabetin barış sınırlarında kalması  gerekliliğini zor yoldan öğreneceği büyüklükte bir ticaret savaşına  sürüklenmeden, çözüm yolları üretmeyi başarırlar.  Yaşanan krizin bu yönü, bizce  rakamların boyutlarından çok daha önemlidir."
    
ABD ve Çin gümrük vergilerinin her şeyi etkileyeceğine işaret eden  Akat, "Günümüzde birbirine bağlı olmayan sektör, imalat ya da ticaret yok.  Madencilikten turizme, teknolojinin zirvesinden tarıma kadar her şey birbirine  bağlı. Traktör yoksa tarım yok, demir yoksa traktör yok, teknoloji ve ham madde  yoksa demir yok... Bunlardan etkilenmeyen sektör de yok. Bu boyutta bir ticari  savaşta önce hangi sektörün etkileneceğinin önemi de yok, çünkü bir adım sonra da  diğerlerine yansır savaşın ateşi."

"TÜRKİYE ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR HAMLEYE HAZIRLIK YAPIYORUZ"

TABA-AmCham Başkanı Akat, Türkiye'nin ABD ile Çin arasındaki "ticaret  savaşı"ndan kazançlı çıkabileceğini belirterek, tüm krizlerin içinde fırsatlar  barındığını söyledi.

Gelişmelerin doğru okunması ve hazırlıkların iyi yapılması halinde,  ciddi faydalar üretilebileceğini vurgulayan Akat, "Biz TABA-AmCham olarak,  Türkiye'nin ciddi kazançlar üretebileceği yüksek katma değerli projelerimizi, bu  krizin ayak seslerini duymaya başladığımızdan bu yana hızla revize ederek Türk iş  Adamları ve Sanayicileri ile harekete geçtik." diye konuştu.

Akat, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki bu krizin büyük aktörleri ve savaşın büyük taraflarının  ithalat ve ihracatrakamlarıyla karşılaştırıldığında, en az etkilenecek olan  ülkelerden biri Türkiye olacaktır. Mesela Amerika'ya ihracatımızla ithalatımız  arasındaki büyük fark nedeniyle daha az negatif etkileniriz ama ithalata dayalı  imalat açısından sıkıntı yaşarız. Bunu aşmak için de bizim Amerika'da üretip,  Amerika'da satmak için Amerika'da Türk organize sanayileri oluşturma projemiz çok  önemli hale geldi. Madem Türkiye'de üretip ABD'ye satmak zorlaşıyor, o halde  orada üretip dev ABD pazarına orada satarız"

Bu ticaret savaşının yada krizin kazananlarından olmak isteyen küçük,  orta ve büyük ölçekli yatırımcı ve sanayicilerimizle birlikte Türkiye adına çok  önemli bir hamleye hazırlık yapıyoruz. Küçük, orta ve büyük ölçekli tüm sanayici  ve iş adamlarımızı, genel başkanı olduğum Türk-Amerikan İş Adamları Derneği ve  Amerikan Ticaret Odası Türkiye Resmi Temsilciliği TABA-AmCham'ın projelerine  katılarak bu savaştan kazançlı çıkacak olanlar arasına katılmaya davet ediyorum."

1 Yorumlar

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Yorum Gönder

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski