Bedelli Askerlik Şartları Nedir

Bedelli Askerlik Şartları Nedir?

Bedelli Askerlik Şartları Nedir
Bedelli Askerlik Şartları Nedir
Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlik konusunda yeni bir gelişme yaşandı. Bedelli askerlik konusunda tüm gözler Meclis'in açılacağı Ekim ayına çevrilmişken, gelen yeni haberler dikkatleri başka bir tarihe çevirldi. İşte 'Bedelli askerlik ne zaman çıkacak, bedelli askerlikte yaş kaç olacak, bedelli askerlikte ücret ne olacak?' sorularının yanıtları...
Seçim kampanyası sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından gündeme getirilen bedelli askerlik konusunda hazırlıklar tamamlandı.

Millî Savunma Bakanlığının teknik hazırlıkları bitirdiği, alternatifli hazırlanan bedelli uygulaması konusunda son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği öğrenildi.

Hükûmet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bedelli askerlik konusunda yaş ve ücret için 4 ayrı seçenek hazırlandı.

Ancak, 26 veya 27 yaş alternatifinin ön planda olduğu belirtildi.
Ücret konusunda da farklı rakamları içeren önerilerin hazırlandığını dile getiren hükümet kaynakları "Tüm teknik hazırlıklar tamam. Cumhurbaşkanımızla yapılacak istişareden sonra, hem yaş hem de ücret netleştirilmiş olacak. Geçmiş dönemde 2011 ve 2014 yılında çıkarılan bedelli askerlik uygulamaları da baz alınarak, kıyaslamalı olarak bir hazırlık yapıldı. Ama henüz netleşmiş bir şey yok. Son kararı Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılacak toplantıdan sonra vereceğiz" diye konuştu.
Çıkarılacak bedelli askerlik uygulamasında yaş sınırının, 'yasanın yürürlüğe girdiği tarihte belirlenen yaşı doldurma' şeklinde olacağı belirtiliyor.
Askerliğin kısaltılmasına ve bedelli konusunda kalıcı bir düzenleme getirilmesine ilişkin teknik hazırlıkların ise henüz tamamlanmadığı öğrenildi. Hükümet kaynakları, bu düzenlemenin 1 Ekim'den sonra Meclis gündemine gelebileceğini belirtiyor.

Yorum Yap

Seviyeli yorumlar yapın lütfen.

ZARA

Daha yeni Daha eski